Arki sujuu

17.3.2020

Ilmat voivat olla hieman viileitä
Ilmat voivat olla hieman viileitä
mutta myös aurinkoisia.
mutta myös aurinkoisia.

Suomen hallitus on antanut uusia määräyksiä ja sen mukaisesti jatkamme suljetuin ovin. Terveydenhuollon ammattilaiset hoitavat asiakkaitaan, mutta ystäviä ja läheisiä emme ota käymään aivan kuin meillä ei ole nyt käynyt ulkopuoliset ohjelmaryhmätkään.

Tottakai asiakkaamme kaipaavat kaverikoiria, Lauria laulattamaan ja VMTK:ta ja Pikku-Penaa ja Mauritzia musisoimaan, mutta turvallisuus on tärkeätä. Yhtä kaikki kuntoliikunta, omat lauluhetket, äänikirjat ja muu toiminta tuovat virkistystä arkeen. Keksiliäämmät läheiset ovat huomanneet tekniikan apuvälineet ja pitävät niiden avulla yhteyttä omiinsa.

Tautitilanne on talossamme olematon. Onneksemme sekä vatsa- että kuumetaudit ovat kiertäneet asiakkaamme ja saamme niiltäkin osin viettää rauhallista aikaa. Ettei ulkoilevia ikääntyneitä asukkaitamme lähestyisi kukaan pihamaalla, ovat asukkaamme siirtyneet ulkoilemaan muistiyksikön pihalla.

Tilanteemme on siis leppoisa vaikkakin mammat ja papat kuuntelevat tarkasti television tiedoitukset, niin kovin poikkeuksellista aikaa kun elämme. Meillä on rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto. Tästäkin kyllä selvitään, yhdessä.