Muuttajan muistilista

Muuttoilmoitus: Muuttopäivän varmistuessa tai viimeistään muuton tapahduttua, kannattaa tehdä muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastolle sekä Postille

 https://www.posti.fi/fi/henkiloille/muuttoilmoitus

https://dvv.fi/muutto 

Vakuutus: Asukas voi halutessaan ottaa kotivakuutuksen, joka kohdistuu asukkaan omassa huoneessa olevaan irtaimistoon. 

Muuttoavun varaus: Muutosta huolehtii asukas itse läheisensä kanssa. Henkilökuntamme on vastassa muuttopäivänä, mutta muuttokuorman purkamiseen tulee varata apua.

Oman huoneen sisustus ja kalustus: Ilonpisara vastaa asunnon peruskalustuksesta. Tähän kuuluu sähkökäyttöinen sänky, patja, verhot, vaatekaappi ja yleisvalaistus. Oman huoneen saa halutessaan sisustaa ja kalustaa omilla esineillään, verhoilla  ja huonekaluilla.Omaa sänkyä ei voi tuoda. Erikseen sovittaessa voidaan huone kalustaa kokonaan tai osittain Ilonpisaran kalusteilla ja esineillä. Usein omannäköinen huone lisää viihtyisyyttä ja tuttuuden tunnetta. Kalusteita mietittäessä tulee huomioida turvallisuus- ja esteettömyystekijät.

Omat henkilökohtaiset tavarat: Vaatteet ja muut henkilökohtaiset esineet tulee nimikoida jo ennen muuttoa. Vaatteiden nimikointiin saat ohjeita ja vinkkejä Ilopisaran hoitajilta.

Elektroniikka: Omaan huoneeseen saa tuoda oman television, radion ja puhelimen, sekä muuta kodin viihde-elektroniikkaa.

Tärkeää pakata mukaan: Asukkaan omat apuvälineet kuten rollaattori, kävelykeppi, pyörätuoli, silmälasit sekä kuulokoje,  KELA-kortti ja muut asukkaan tarvitsemat kortit, henkilökohtaisen hygienian hoidossa käytettävät tuotteet, mahdollisesti kotona olevat vaipat, sekä omat vaatteet, hyvät sisäkengät ja ulkoiluun sopivia vaatteita ja jalkineet.

Lääkkeet: Kaikki lääkkeet ja mahdollinen lääkelista annetaan hoitajalle heti saavuttaessa. Viimeistään muuton yhteydessä tehdään myös kirjallinen sopimus apteekkiin annosjakelun aloittamisesta.

Hoito-ohjeet: Mahdolliset kirjalliset hoito-ohjeet ja välttämätön hoitoon liittyvä ohjeistus annetaan hoitajille viimeistään muutettaessa. Hoitajamme ovat yhteydessä edelliseen hoitoyksikköön tai kotihoitoon hoidon jatkuvuuden turvaamiseksi. Varsinaiseen hoitoneuvotteluun kutsumme asukkaan lisäksi läheisiä viimeistään kuukauden kuluttua muutosta.

Omaisten yhteystiedot ja mahdollinen edunvalvonta: Varmistetaan viimeistään muuton yhteydessä, että henkilökunnalle jää tieto omaisesta ja hänen yhteystiedot sekä tieto mahdollisesta edunvalvonnasta.

Käyttöraha: Ilonpisarassa on kioski, josta voi ostaa esimerkiksi hygieniatuotteita, makeisia, jäätelöä ja virvokkeita. Lisäksi  asukas saattaa tarvita käteistä rahaa esimerkiksi taksimatkoihin. Käyttörahaa on hyvä varata ainakin 50 euroa, joka mahdollistaa edestakaisen Kela- taksikyydin. Käyttörahat kirjataan sähköiseen lompakkoon ja säilytetään toimistossa, paitsi jos asukas haluaa säilyttää rahat omassa huoneessa omalla vastuulla.


 LÄMPIMÄSTI TERVETULOA ILONPISARAAN!