Myrskyn myllerrystä

31.10.2018

Myrskyn voima kaatoi korkean kuusen ja pienen koivun.
Myrskyn voima kaatoi korkean kuusen ja pienen koivun.
Tuuli paiskasi myös keinun takana olleen ristikon maahan.
Tuuli paiskasi myös keinun takana olleen ristikon maahan.
Jumppatuokio ei pienistä tuulista piittaa.
Jumppatuokio ei pienistä tuulista piittaa.

Eilen iltapäivällä alkoi myrsky nousta meidän alueellamme ja tuuli oli purevan puuskainen. Hieman ennen kolmea katkesi sähköt ensin hetkeksi ja ja melko pian uudestaan. Suljimme hissit ja tarkistimme että ruoka ehtii kypsymään jälkilämmössäkin. Ohjelmassa oli juuri kuntojumppa menossa ja sehän onnistui hyvin päivän valossakin. Sähköt palasivat ja odottelimme puolisen tuntia ja avasimme hissit käyttöön. Saman tien menivät sähköt jälleen. Siitä huolimatta että sähkön tuotanto palautui viidessä minuutissa, päätimme olla käyttämättä hissejä ja harjoittelimme poikkeustilannetta.

Todella monet asukkaat jättivät rollaattorinsa rappujen juureen ja reippaina kävelivät talutettuina ruokasaliin sekä päivälliselle että iltateelle. Pyörätuolillisia oli katkon alkaessa ylhäällä aulassa ja siellähän he olivat aterioita varten valmiina, mutta  nukkumaan mennessä käytettiin Ilonpisaran erinomaista rinneratkaisua hyväksemme. Kaikki kolme kerrostamme ovat maanvaraisia, joten kuljetimme muistiyksikön pihan läpi muutamia pyörätuoleja ja g-tuolin ulkokautta sekä II- että I-kerrokseen. Hienosti onnistui vaikka tuuli olikin melko navakka.

Harjoitus onnistui hienosti ja aamun valjetessa tuulikin oli jo tyyntynyt. Palasimme normaaliin toimintaan ja hissit ovat käytössä. Ilta muistutti asukkaille miten hyvä on harjoitella lihasvoimaa jumpparyhmissä.

Pihatarkastus osoitti, että vaikka yritämme joka kesä tutkia puuston ja kaataa heikot tai pahaan paikkaan kasvavat puut, kaatui nyt iso kuusi lammasaidan päälle ja katkaisi mukaan pienemmän rungon. Mitään isoa vahinkoa ei tapahtunut. Mikään lamppu tai rakennus ei jäänyt alle, vain pala verkkoaitaa. Tilasimme jo toisen Antin korjaamaan puut pois ja sen työn jälkeen pyydetään toinen Antti korjaamaan aita.

Sääolosuhteet huomioon ottaen pääsimme vähällä ja saimme hyvää harjoitusta. Eräs ulkokautta kuljetuista rouvista nauro,i että kasvoille osunut tuuli oli kuin vuoristoradassa. Kokemus saattoi olla siis mieleen painuva, mutta ei pelottava.