Hiihtoseuran hommat luistavat lumettomallakin kelillä

19.9.2016

Jo usean vuoden ajan Hämeenlinnan hiihtoseura on kasvattanut yhteishenkeään talkoilemalla useammassakin paikassa.

Ilonpisaran piha-alueelle on monta kohtaa kunnostettu hiihtoseuralaisten toimesta. Tilanteista ja puuhasta riippuen paikalla on talkoolaisia hyvinkin nuorista hiihtäjistä lähtien myös vanhempiin ja taitoa vaativien välineiden käyttäjiin.

Vuosia sitten hiihtoseuralaiset pystyttivät Ilonpisaran Hattulan puoleisen raja-aidan rannasta tielle asti ja nyt viikonloppuna vuorossa oli kaupungin suuntaan olevan pystyaidan nostotalkoot. Kun taitavaa ja innokasta ryhmää on paljon koolla ja työt on hyvin organisoitu, niin kaunis ja turvallinen muistisairaiden pihalenkkejä ohjaava aita nousi ripeästi ja siinä sivussa sujahti maahan myös useampi sata kevätkukkasipulia rantasaunan lähelle uuden reitin varteen asukkaita ilahduttamaan.

Asukkaistamme Eevaa, joka on tarkka siisteydestä, ilahdutti erityisesti se, kun talkoolaisten joukko syömään tullessaan jätti saappaansa jo tuulikaappiin. Näin siistejä vieraita ei Eeva sanojensa mukaan ollut ennen meillä nähnytkään.

Tällainen joukko vieraillessaan paitsi, että se tekee kivituhkapolkuja, soppatykkikatosta, grillipaikkaa, aitaa tai siistii pihaa, niin myös antaa virkistystä ja puheenpartta asukkaille jutellessaan ohimennen muutaman sanan heidän kanssaan. Annikki, saatuaan tietää ryhmän käynnin syyn, kertoi sen heti ylpeänä vierailulle tulleille omaisilleen. "Ne tekee meille aitaa", kertoi ylpeä ääni.

Kiitos taas hiihtoseuralaiset!