Toimintafilosofia

Lomakoti Ilonpisara on itsenäinen, kristillisellä pohjalla toimiva sosiaalista toimintaa harjoittava loma- ja hoivakoti. Se on toiminut Hämeenlinnassa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1957. Ilonpisara tarjoaa mainion mahdollisuuden asumiseen, virkistymiseen, rentoutumiseen ja kuntoutumiseen.

Toimintamme lähtökohtana on asiakaskuntamme tarpeet ja toiveet. Tavoitteenamme on tarjota Ilonpisaran asukkaille ja lomalaisille hyvää ja yksilöllistä hoitoa ja huolenpitoa sekä virkistystoimintaa kodinomaisissa puitteissa. Pyrimme luomaan lyhyestä oleskelusta tai pidempiaikaisesta asumisesta turvallisen, lämminhenkisen ja viihtyisän ajan. Asiakaskuntaamme ei ole mitenkään maantieteellisesti rajoitettu, vaan otamme vastaan asiakkaita paitsi koko Suomesta myös ulkomailta (esim. paluumuuttajat).

Toimintamuotoina ovat täysihoito pitkäaikaisille asiakkaille, lyhytaikaiset intervalli- toipilas- ja muut hoivajaksot asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan, sekä erilaiset ohjelmalliset teemaviikot.

Työtämme ohjaavat kristillisen lähimmäisen rakkauden ja hoitotyön periaatteet, joista haluamme erityisesti korostaa yksilöllisyyden, omatoimisuuden, turvallisuuden ja yhteistyön periaatteita. Näitä arvoja tukee mm. omahoitajajärjestelmä, toimenkuvien ja vuorojärjestelyjen joustavuus, turhista rutiineista luopuminen ja avoin ilmapiiri. Työpäivien sujuvuutta edesauttaa eri toiminta-alueille laadittu kiertävä vastuuhenkilöjärjestelmä.

Lomakoti Ilonpisaran jäsenistö muodostuu Tampereen hiippakunnan seurakunnista, sekä yksityisistä henkilöjäsenistä. Jäseneksi voi hakeutua kuka tahansa täyttämällä sivuillamme olevan jäsenhakemuslomakkeen, tai pyytämällä liittymislomakkeen Ilonpisarasta. Jäsenet hyväksyy Ilonpisaran johtokunta.