Harmillista ymmärtämättömyyttä pihatapaamisissa saatujen ohjeiden suhteen

4.7.2020

Nämä sisarukset olivat fiksuja ja osasivat huomioida turvavälin ihan  itsenäisesti. Ikä auttaa  näissä asioissa.
Nämä sisarukset olivat fiksuja ja osasivat huomioida turvavälin ihan itsenäisesti. Ikä auttaa näissä asioissa.

Koronan vuoksi on hoivakodeille annettu rajat tapaamisiin ikääntyneiden henkilöiden suojaamiseksi. Siis teidän läheistenne terveyttä ajatellen.

* täysin terveiden henkilöiden ulkotapaamisia

* nenä/suusuojat sekä vieraalla että hoivakodin asukkaalla 

* riittävä turvaväli, vähintään 1,5-2metriä

* ennalta henkilöstöltä varattu ajankohta ettei tapaamiset ruuhkautuisi

* 1-2 henkilön vierailuja

Ohjeena oli vielä henkilöstön valvova paikalla olo tapaamisen ajan, mutta me oletimme että te ette valvojaa tarvitsisi, vastuuntuntoiset asukkaidemme läheiset.

 

Oletimmikohan väärin? Suojan mukanaolo ei vielä ehkäise mitään vaan vasta sen oikea käyttö hengityselinten edessä. Se ei voi olla lyhyellä tapaamisella ylitsepääsemättömän hankalaa kun meiltä henkilöstönä edellytetään, että käytämme niitä koko työvuoromme aikana suojellaksemme teidän läheisiä, rakkaita henkilöitä. Ja me teemme sen, myös superhelteiden aikana.

Mikäli se ei ilman valvontaa teiltä onnistu, tulee meidänkin tapaamisista yksittäisiä, hoitajn kanssa tapahtuvia vartin hetkosia ja näin ollen niitä ei usein ole asukasta kohden.

Toisin sanoen

* ulkotapaamisella PIDÄ MASKI PAIKALLAAN, tällöin ei siis yhteiset syömiset  ole mahdollisia

* pidä vähintään suositeltu turvaväli

* rajaa kävijöiden määrää kerralla

Asukkaillamme on mielessä vielä espanjantauti, sikainfluenssa ja muut rajut epidemiat siitä väliltä. Heitä pelottaa koronakin, vaikkeivät he sitä teille sanoisi. Tapaamisella ei ole kyse vain sinun läheisestäs,i vaan ikkunasta teidät näkevien muidenkin asukkaiden pelko huomioitava.

Sovimmeko siis että noudatatte ohjeita ihan ilman henkilöstön paikallaoloakin ja kunnioitatte siten asukkaidemme turvallisuuden tunteen säilymistä.

Kiitos tästä yhteistyöstä